Bytt til LED og spar penger!

Rehabilitering av belysningsanlegg er en lønnsom investering​. Å bytte til lysarmaturer med LED-teknologi og effektiv lysstyring gir opp til 80 % lavere energiforbruk.

 

Beregninger fra SSB og NVE viser at energiforbruket i norske yrkesbygg i offentlig og privat sektor utgjør ca 35 TWh. Litt under 1/5 del av energiforbruket kommer fra belysning. En stor andel av armaturene benytter eldre teknologi​, som gir et høyere forbruk enn nødvendig. Her ligger det potensielle besparelser på 2 milliarder kroner gjennom redusert strømforbruk og lavere vedlikeholdskostnader.

Ved å bytte til lysarmaturer med LED-teknologi sammen effektive lysstyringsystemer, kan man oppnå opp til 80 % lavere energiforbruk og tilsvarende besparelse i driftskostnader.

 


 

 

Er du interessert i å lære mer om energibesparende tiltak i eksisterende bygg? Se vårt webinar om energibesparende tiltak i eksisterende bygg, med hovedfokus på offentlig sektor. Ved å rehabilitere dagens belysningsanlegg og bytte til lysarmaturer med LED-teknologi og effektiv lysstyring, kan man oppnå inntil 80 % lavere energiforbruk, i tillegg til reduserte vedlikeholdskostnader.

 

 

    SE OPPTAK AV WEBINARET   

 


 

Det er enkelt å bytte til LED

 

Å bytte ut belysningsinstallasjonen til energieffektive LED armaturer er enklere enn mange tror. Vi samarbeider med autoriserte installatører over hele landet. Våre løsninger er enkle å planlegge, enkle å installere, enkle å sette i drift og enkle å bruke. ​Våre armaturer har lang levetid. Dette gjør det enkelt å spare penger, energi og miljøet.

Fordelene med LED armaturer kan du lese mer om HER.

 


 

Prosjekter med rehabiliterte belysningsanlegg

 

En rekke prosjekter med rehabilitering av eksisterende belysningsanlegg er allerede fullførte, og man ser store besparelser i driftskostnader i alle prosjekter. Besparelser kan oppnås på tvers av ulike sektorer og bransjer, og med en kombinasjon av lysarmaturer med LED og et godt lysstyringssystem kan man ofte oppnå mer enn 80% besparelse i driftskostnader ved å oppgradere lysanlegget. Fordi besparelsene er så store blir investeringer i det nye anlegget raskt tilbakebetalt. Nedenfor kan du lese om to ulike prosjekter i ulik sektor, hvor reduksjonen i energiforbruk har vært opp mot 92 %. 

 

FINALEBANEN PARKERINGSHUS TRONDHEIM 

LEVANGER KOMMUNE

 


 

Lysstyringssystemer fra Glamox

 

Glamox tilbyr flere ulike lysstyringssystemer, inkludert trådløse løsninger. Hva er fordelene med et trådløst lysstyringssystem?​ Trådløse løsninger reduserer blant annet installasjonskostnadene i renoveringsprosjekter​. Sensor-teknologien er integrert i lysarmaturene. Programmeringen er enkel. Trådløse styringssystemer fra Glamox er basert på åpne standarder, som for eksempel ZigBee. 

 

WIRELESS ZIGBEE 

LYSSTYRING

 


 

Besparelser for alle sektorer

 

Moderne lysstyringssystemer som tar hensyn til innfall av dagslys og tilstedeværelse reduserer energiforbruket, ​øker levetiden til installasjonen ​og reduser vedlikeholdskostnadene. Med våre lysstyringssystemer tilpasser løsningen seg sømløst til sluttbrukerens behov, og bidrar til et produktivt og sunt arbeidsmiljø. Vi tilbyr energibesparende belysningsløsninger for en rekke sektorer, fra skole og kontor til helse og utendørs.

 

LES MER OM VÅRE KONSEPTOMRÅDER

Vil du vite mer?

Ønsker du mer informasjon om rehabilitering av eksisterende bygg? Fyll ut skjemaet til høyre!

Ja takk, jeg ønsker å motta nyheter og relevant informasjon fra Glamox på epost

Jeg aksepterer Glamox' Privacy Policy

Har du spørsmål? Kontakt en av våre Key account managers:

Glen Møller

Region Midt- og Nordnorge
Mob +47 91 00 57 11
glen.moller@glamox.com

 

Tore Aasvestad

Innlandet
Mob +47 959 86 723
tore.aasvestad@glamox.com


Kenneth Bårreng

Drammen
Mob +47 476 76 994
kenneth.barreng@glamox.com


Kenneth Willems

Vestfold og Telemark
Mob +47 901 73 016
kenneth.willems@glamox.com

 

Joachim Øwre Israelsbakk

Oslo omegn
Mob +47 996 40 497
joachim.israelsbakk@glamox.com


Thomas Syversen

Oslo omegn
Mob +47 993 09 910
thomas.syversen@glamox.com

 

Stian Gundersen

Agder
Mob +47 959 86 728
stian.gundersen@glamox.com

 

Bjarte Valheim

Rogaland
Mob +47 941 46 715
bjarte.valheim@glamox.com

 

Trond Eek-Larsen

Vestland
Mob +47 907 66 257
trond.eek-larsen@glamox.com